BejelentésSZIE ABK Szociálpedagógiai Tanszék
,,Szociális munka azért, hogy ne menjünk el egymás problémái mellett!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Köszöntöm!

Tisztelt Érdeklődő!
Szeretettel köszöntöm tanszékünk oldalain.
Vezérhajóként funkcionáló szakunk bemutatásakor Hankiss Elemér korábbi írására - a társadalmi szolidaritás csaknem teljes hiánya ma már a válságból való kilábalásnak, az ország előbbre jutásának egyik legfőbb akadálya – hívom fel a figyelmet. Fontos, hogy országunk az egymással törődő emberek társadalma legyen, azonban ha a diagnózis nem változik meg, nem sok esély van arra, hogy a következő évtizedben fejlődő, sikeres országban éljünk.
A tavaly megjelent írás napjaink társadalmi-gazdasági válságkorszakában különös fényt kap.
A fő kérdés az, hogy miként növeljük a társadalmi versenyképességünket egy olyan korban, ahol az egyik legfontosabb kérdés a hatékonyság, a pénztárca, így családbarát települési környezet és a minőségi képzés.
Egyre biztosabb, hogy ezekben az években a gyakorlatorientált, projektalapú képzés, ezáltal a gondolkodás és cselekvés egysége lehet sikeres.
Ebben a fontos kérdésben a most továbbtanulók is véleményt nyilváníthatnak.
A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karán, az otthonos campuson induló szociális munka BA képzésben a komplex társadalomtudományi, pedagógia és pszichológia alapok biztosítása után a leendő munkavállalók képesek lesznek ok-okozati összefüggések feltárására, rendszerben való gondolkodásra, a társadalmi jelenségek átlátására. A segítő szakmához is kapcsolódó diplomával speciális, a munkaadók által leginkább igényelt készségekre (pl. tolerancia, empátia, monotóniatűrés, fegyelmezettség, lojalitás, problémamegoldás) kompetenciákra tesznek szert a hallgatók.
Olyan képzést biztosítunk, amellyel lehetséges az erőforrások jobb és integráltabb felhasználása a munkaerő-piaci és foglalkoztatási rendszerrel, valamint a társterületekkel (pl. bűnmegelőzés, ifjúságvédelem, szociális informatika, neveléstudomány, társadalomfejlesztés). Ezen ismeretek megfelelnek az európai képzési tartalmaknak, így megfelelő nyelvtudás mellett jól alkalmazhatók az EU-s országokban is, valamit itthon a vidéki térségek népességmegtartó képességének javításában és a képességmegtartó népesség kialakításában.
Mindezek mellett az interaktív tanár-hallgatói kapcsolatok, a lemaradóknak, illetve az új belépőknek szóló tutori/mentori segítség és a szakmához kapcsolódó hallgatói munkalehetőségek segíthetik azt, hogy a jászberényi szakválasztás mindenkinek sikeres mobilitási útja legyen az MA szakok és a munka világa irányába.
Szakunk mottója: szociális munka - azért, hogy ne menjünk el egymás problémái mellett!
Ismerkedjen meg tanszékünkkel és találkozzunk Jászberényben!


Dr. Szarvák Tibor
egyetemi docens, tanszékvezető
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!